Chiropraxy Csontkovácsolás

A kiropraktika részletesen foglalkozik a gerinc és a medence statikai felderítésével, illetve az ízületek és izmok funkciózavarának célirányos kezelésével. Mivel a medence testünk statikai központja, így állapota kihat az egész szervezet működésére.

Az emberi test fiziológiás statikájának felborulása nagyon sok esetben jelent oki problémát, aminek korrekciója elengedhetetlen a tartós javulás érdekében. Éppen ezért a sportmanuálterápia legfontosabb feladata az ízületi blokkok oldása és a statikai rendszer helyreállítása, amit a kötőszövetek mobilizálása követ.

A kézzel végzett terápia célja a szervezet egészét irányító idegrendszer működésének korrigálása, mert döntően ettől függ a szervezet egészsége. Az idegrendszer akadálytalan működésének következtében elindulnak a szervezet veleszületett öngyógyító folyamatai, javul a mozgáskészség és csökken a fájdalom.

A terápia során folyamatosan tesztelünk és visszatesztelünk, így minden kezelés személyre szabottá válik, valamint így állandó visszaigazolást kapunk a javulásról.

Az SMT® a monoszegmentális ízületi manipulációkat preferálja, ami a lehető legbiztonságosabb technika, mert csupán egyetlen ízületi szegmensre összpontosít, így bátran merem ajánlani azoknak is, akiknek bármiféle fenntartásuk vagy félelmük van a csontkovácsolással kapcsolatban.

A kiropraktika minden kezelésnél elsőbbséget élvez, mert amíg a test statikája nem megfelelő és az idegrendszer működésében akadályok, blokkok vannak, addig minden más kezelés csak tüneti szinten hat.

Miután a statika és az idegrendszer működése visszaállt az egyensúlyba, fontos az azonnali mozgásterápia megkezdése, amivel a szervezetet hozzá kell szoktatni az új, immáron valódi egyensúlyi helyzethez, mert ennek hiányában az idegrendszer 2-3 nap alatt visszaállít mindent a régi, rosszul berögződött mintához.

Nálunk lehetősége van mozgásterápiára is, amiről részletesebben a sportrehabilitációs edzés felületén tájékozódhat.