Neuro-mozgáskorrekció

Életünk során megszámlálhatatlanul sok inger ér minket. Ilyenek például a szagok, az ízlelés, a látás, az érintés, a gondolatok stb.

Ezek az ingerek bejutnak a központi idegrendszerbe, aminek reflexes válasza izomtónusban mérhető. A neuro-mozgáskorrekcióban az izomtónusokkal tudjuk mérni a központi idegrendszernek a különböző ingerekre adott reflexes (nem akaratlagos) válaszát.

Mire is gondolok pontosan? Napjainkban számos olyan inger ér minket, amit az idegrendszer idegen – az egészséges működéssel nem kompatibilis – ingerként érzékel és ennek válaszreakciójaként különböző izmot/izmokat túlfeszít vagy gátol.

A problémás területen fájdalom jelentkezhet, de elindulhatnak különböző kompenzáló mechanizmusok is, aminek következtében a fájdalom máshol is megjelenhet.

Nézzünk egy konkrét példát: ha valakinek egy bizonyos édesítőszert (mint ingert) káros anyagként érzékel az idegrendszere, aminek következtében túlfeszül a középső delta izma, ami egy idő után elkezd neki fájni.

Azokban az esetekben, ahol a problémát kiváltó inger mondjuk az előbb említett édesítőszer, a panasz minden kezelés után vissza fog térni, egészen addig, amíg az édesítőszert az illető szedi.

Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb esetben az idegrendszer azokat az ingereket nem tolerálja, amik nem természetes, hanem mesterséges úton képződtek (mint például a fent említett édesítőszerek többsége, de lehetnek ilyes stresszorok a parfümök is, mosószerek, érzelmi stresszek, stb.). A neuro-mozgáskorrekció feladata, hogy ezeket feltérképezzük és megoldjuk.

Részletek itt: https://www.neuro-mozgaskorrekcio.hu/